Искам среща! Част I – Speed dating

Преди две седмици, пак в неделя, ми хрумна една ( много тъпа ) идея.. да поканя разни готини мацки – познати във Facebook – на кафе/кино/театър/каквото-и-да-е-на-живо-да-е. Покрай вихъра на понеделнишкото Пълнолудие освен обичайното учтиво “не” и мълчание, което приемам за неучтиво “не”.. получих цели три “да”-та, да видиш ти! Две седмици по-късно, разбира се, отново се убеждавам, че при жените “да”-то може да е “не”, “не”-то да е “да” и изобщо ебало си е мамата, иди че разбери кое как и какво..

Tа след като две седмици по-късно реално нищо не се е случило, сядам да пиша няколко поредни блог-поста, посветени на нейно величество съвременната мацка така, както аз я виждам. Трите седмици период с ретрограден Меркурий са идеалното време да се поспра с тъпотиите и да се опитам да потърся отговор на някои въпроси, свързани с отношенията между т.нар. нежен пол и т.нар. силен пол.

Започвам с пост за т.нар. Speed dating.

Искам среща! Част I - Speed dating
Искам среща! Част I – Speed dating

Преди около година и половина, в началото на лято 2011, по препоръка на психотерапевта, когото посещавах тогава ( история за друг пост ), реших да пробвам т.нар. Speed dating. Бързи срещи. Каква е идеята? Организаторите събират 10 мъже и 10 жени на едно място. След старта на събитието всеки от мъжете има по няколко минути за разговор с всяка дама, да се представи, да изслуша нейното представяне и да си поговорят няколко минути, за да може всеки от двамата да добие някаква представа за другия. Ако в края на събитието сте харесали пет от десетте мацки, примерно, и от тези пет две също са отбелязали, че сте ОК за тях.. организаторите ви дават контактите и ви оставят да се оправяте. В който смисъл на думата си изберете и както намерите за добре :) За час-два бързи разговори вече имате възможност да излезете с две каки, без да се налага да им обяснявате защо всъщност ги каните да излязат с вас; които знаят, че ги харесвате и на всичкото отгоре вие имате – като работна хипотеза – допускането, че е възможно и те да ви харесват ( при жените това с харесване/нехаресване съм установил е много, ама много хлъзгаво понятие; като повечето.. ). Яко, нали? Викам си: о, да, това ще се пробва!

В крайна сметка.. дайте да помислим. Връщам лентата малко по-назад. От 2003 до към 2007/2008 ми е само до мацки и срещи покрай паническото разстройство. В един момент обаче се чувствам по-добре, станал съм на 30, повечето ми приятели вече са женени, имат деца, а аз съм 10-15 години назад с материала и тепърва ще се опитвам да наваксвам. Хубаво, ама се оказва, че ако по-рано можех да се доредя поне за среща на живо.. първа и последна, но поне среща на живо.. сега и това вече е същинско предизвикателство. Не съм кой знае какъв красавец, но не съм и инвалид. Не съм глупав. Имам много интереси, далече отвъд банално-смешната триада бира-футбол-коли. Нямам проблеми да си говоря с всякакъв тип хора. И жени, да :) Обаче къде ги тия жени?

По барове и дискотеки не ходя отдавна. Защо? Ще отговоря в третата част. Само искам да подчертая, че в тези постове не говорим за секс, не говорим за секс за една нощ, не говорим за случайни връзки еднодневки. Сексът не е ( никакъв ) проблем. Стойностните срещи са ( голям ) проблем! Та, дискотеките ги драскаме. Работното място – също. Сега веднага чувам – добре, ама ти сам се ограничаваш! Ами, може би да, може би не. Ако не се ограничаваме вероятно всички ще излезем голи на Цариградско шосе и всеки ще наебе другарчето до него.. което не звучи нито реалистично, нито пък здравословно. Граници има при всеки и те са част от играта. Продължаваме.. не съм вече в университета. Сайтовете за запознанства са история. Приятелите са ми що-годе константен кръг хора и техните приятели вече ги познавам.. ако нещо щеше да се случва, да се е случило отдавна. Попадам от време на време в някой курс.. примерно курс по английски или нещо друго.. да, оглеждам се, ама такъв ми късметът: или аз ги харесвам, а те не, или обратното, или най-често са просто обвързани. Е какво като са обвързани? Ами такъв съм: жената си е направила своя избор, щом е обвързана – няма я, не я виждам. Добре де, ама някои от тия обвързани може да се оглеждат за нова връзка? О, да, правят го. Маймунката не пуска единия клон докато не хване здраво следващия.. знаем го този лаф. Такава жена ли търся? Която ще се хване за моя клон ей така някак си.. и след това също толкова лесно ще се метне на клона на следващия пишльовец? Та, както и да е, все същия въпрос: къде ги тия жени?

Едни приятели даже ми казаха: ма колко си прост, паркът Заимов е точно зад вас, пълно е с мацки. Точно така, отивам в парка и си откъсвам от дървото първата, която ми хареса. Не знам дали сте забелязали, но тези, които са вече обвързани гледат на необвързаните малко така отгоре. Един вид ние сме готини и затова нямаме проблеми с връзките, а ти ще трябва да си вземеш някоя с един крак и едно око, защото друга явно няма да намериш скоро. Един от сегашните ми колеги даже каза, че мисли, че е по-вероятно да се хвана с мъж, отколкото с жена. Проекция ли беше това, не знам, ама не звучи добре, нали? И не, не съм гей. Друга особа, пак от сегашните ми колеги, каза, че тази, която ще се хване с мен вероятно ще е мазохистка. Страхотни колеги имам, нали? Добре, че не ме ебе особено за тяхното мнение ( но пък не го и подминавам, защото ценя всяка обратна връзка ).

Та покрай всичко това, speed dating-ът изглеждаше добър избор. Кандидатствах през сайта им. Чаках една седмица за отговор. Отговорът беше отрицателен :) Викам си, добре.. че не пускат всеки на тези срещи, това е разбираемо. Но все пак може би има някакви критерии, на които не съм отговорил. За съжаление в сайта им такива описани няма. Което също е разбираемо. Писах мейл. На другия ден отговорът, който получих беше политически кратък и абсолютно неясен: кандидатурата ви не отговаря на нашия профил. И това беше.

Като астролог съм наясно: ако няма ясни критерии според, които този ще мине през ситото, този – не, и всичко се решава така да се каже инстинктивно.. този ми харесва, този – не, шансът да се харесате на някого е около 1/4 или ако сте късметлия: 1/2. Прочела ми е мацката кандидатурата.. която между другото съдържа само отговори на въпроси от рода на: години, местоживеене, пол, предпочитана възрастова рамка за срещите, място на срещите ( град ), интереси, хобита, такива неща.. почесала се е и си е казала, не, този няма да мине. Знаете, че със жена НЕ се спори.. 90% от времето няма да сте прав, а в останалите 10% ще сте виновен. А и по-умният винаги отстъпва ;)

Като опиша в пост едно скорошно малко астрологично проучване какви мъже харесват жените мисля, че цифричките горе ще добият по-голяма стойност и ще са по-разбираеми.

И така, и тази врата биде затворена, без обяснения, от поредната жена. Нищо ново под Слънцето. Аз обаче съм тъп и упорит и все още с някаква жалка вяра, че жените си заслужават усилието – говоря за настроенията миналото лято – реших да направя още един опит. Този път с помощта на агенция за запознанства. Това беше още по-забавна пародия и от тази с т.нар. speed dating, което в моя случай беше едноседмичен slow canceling или rejecting. За тази история – в част II утре.

Искам среща! Част II – Агенция за запознанства

Искам среща! Част III – Кино и барове