Нова библиотека

Най-накрая! Имам си чисто нова библиотека – една цяла стена.

Още, когато се нанесох в новата квартира преди почти две  години, в началото на ноември 2010, “разчертах” много бързо новия си дом – това ще е тук, тук ще има това, там – онова, и тук – друго. Още тогава имах желание една цяла стена да е само за библиотеката. Така или иначе не се получи, по финансови и други причини. Но тази неделя стигнах до IKEA и си поръчах три секции Billy 204 x 80 x 38. В понеделник вечерта ги доставиха, сглобих за около час първата.. успях да си смажа лекинко пръста, играх си на сглоби-разглоби-намести-сглоби няколко пъти, преди да се сетя да погледна в семплото упътване.. във вторник сглобих за още един час другите две и вчера ги наместих на стената в спалнята.

22 лв - транспорт, 15 лв от 1-я до 7-я етаж с асансьор, още 15 лв - до 8-я етаж без..
22 лв – транспорт, 15 лв от 1-я до 7-я етаж с асансьор, още 15 лв – до 8-я етаж без..
Щом ми ги доставиха веднага се захванах със сглобяването..
Щом ми ги доставиха веднага се захванах със сглобяването..
Първата от трите беше готова час по-късно..
Първата от трите беше готова час по-късно..

За тази цена – 110 лв на секция и общо с транспорта, 405 лв – едва ли мога да получа нещо по-добро, но да си кажа все пак. Едното нещо, което не ми харесва е, че секциите на са особено стабилни и очевидно задължително трябва да се хванат за стената с крепежния елемент, който върви с тях. Второто нещо е, че въпреки че като цяло са лесно сглобяеми-разглобяеми, модулите има гръб, който се заковава за три от носещите лавици, така че не ми е много ясно точно това как ще го разглобявам, ако се наложи. Ще го мисля явно като му дойде времето.

Каспар беше по-въодушевен и от мен - имаше какво да се руши
Каспар беше по-въодушевен и от мен – имаше какво да се руши

Вчера започнах да филтрирам по тематика книгите, насипани на разнородни камарки из цялата стая и успях да подредя донякъде астрологията, както и всички книги на Рудолф Щайнер. Като приключа с цялото нареди-пренареди-подреди упражнение, което мисля ще отнеме известно време ще ви покажа крайния резултат.

49 книги от общо 354 в Събрани Съчинения на Рудолф Щайнер, изд. Даскалов 1992-2012
49 книги от общо 354 в Събрани Съчинения на Рудолф Щайнер, изд. Даскалов 1992-2012

Мисля, че ще се получи прекрасно – до библиотеката сега вече има място за една от крушите – сещате се, онези пух мебели, в които се разплуваш.. над библиотеката има до тавана 40-50 см, така че мисля там да наредя цветята.. далече от лапите на малкия пакостник. Ще се получи магично направо :)

Ами това е засега. Радвам се, че си сбъднах най-накрая и това желание!