Два месеца с ТЕС

Днес мисля да напиша два поста, посветени на ТЕС. Този е първият от двата, а ето го и втория:

В края на юли прочетох книгата на Иван Петърнишки за ТЕС – терапия, за която вече знаех от психотерапевта, при който ходя. Тя ми показа как се прави, а в книгата се запознах с теорията и другите детайли покрай техниката.

“Техника за емоционална свобода”,
Иван Петърнишки

“Fenix”, 2009, 142 стр., ISBN 978-954-8990-56-4

На 1 август започнах да правя ТЕС всеки ден поне по веднъж. Имаше дни, в които я пропусках. Имаше дни, в които съм и отделял повече време. Така или иначе, ето че първите два месеца се изтъркулиха и започвам третия. В началото на август си казах, че ще си дам поне три месеца за първоначално проучване и тестване на тази емоционална акупунктура – да видя дали ще се чувствам комфортно с процедурата, дали последната наистина работи, дали ще има ефект за паническото разстройство и т.н.

How Тo Do EFT Tapping Therapy – EFT Basic Recipe Tutorial

— точките за tapping, посочени в това видео леко се различават от точките, описани в други източници; това наистина не е толкова важно, просто е добре да се знае, че има няколко начина да се прави основната процедура; по-важно е [да се започне с] правенето, а не да се остане и да се дълбае в знаенето!

В края на юли си записах и критериите, според които след половин година ще търся резултат от терапията:

July 28
Какво си мислех последния час.. Всеки може да твърди, че еди коя си терапия работи, обаче трябват обективни резултати, нали? Такива, които и страничен наблюдател би се съгласил, че представляват положителна промяна и то съществена промяна.. при това такава, която може да бъде свързана с терапията, все пак.

Е, нека да направим тогава така: ако в следващите няколко месеца, нека да са 6 месеца, до края на януари 2013 се случат тези три неща или минимум едно от тях, ще стана ревностен защитник и мисионер на терапията, която се справи.. дали ще е провалящата се засега хомеопатия, дали ще е EFT, NLP или друг тип психотерапия, дали ще е нещо трето или четвърто, което евентуално ще изпробвам.. няма значение, важен е крайният резултат:

1. Да съм във връзка — в моя случай това ще е всичко, което продължи повече от 2 срещи :D Това ще е.. брутална промяна, защото не се е случвало никога.

2. Все пак напиша поне една от четирите книги, които от години са ми в главата — това също ще е признак за много съществена, положителна промяна, защото не се е случило толкова години.. и ще означава, че си връщам работоспособността и желанието за живот от преди п.р. ( 2003 ).

3. Поне три месеца не пиша нищо за паническото разстройство, т.е нямам пристъпи, няма я генерализираната тревожност, поредното Holter ECG покаже, че екстрасистолите са паднали от няколко хиляди на ден до под 100 ( норма ), няма го постоянния световъртеж, имам енергия и получавам редовно ерекция, с повод и без повод :)

Това ще са критериите. Трите или поне един от тях да са изпълнени до началото на февруари 2013.