Кратко интервю за в-к Бизнес поща

Кратко интервю за в-к “Бизнес поща” ( Стара Загора ): Точните прогнози не гарантират печалба

USD/CAD 20.12.2012
USD/CAD 20.12.2012

Зелената линия е репрезентация на положението на Сатурн, изразено в цена. Тази линия “държи” цената на USD/CAD — нарича се линия на подкрепа. Ако някой реши, че цената ще ходи на север, разбирай нагоре, т.е US доларът ще поскъпва спрямо канадския, може да използва тази линия като ориентир на какво ниво да разположи Stop Loss поръчките. Или, ако смята, че цената ще ходи на юг, разбирай надолу.. да изчака пробив и затваряне под зелената линия на Сатурн.

Интервюто:

Финансовият астролог Владимир КОМАРОВ:
Точните прогнози не гарантират печалба

Владимир КОМАРОВ е роден през 1977 г. в Харков, Украйна, но от малък живее в България. Зъвършил е ПМГ, следвал е ветеринарна медицина в ТрУ Стара Загора. В момента работи като уеб разработчик в София. Сертифициран класически хомеопат, сертифициран Бах терапевт (лечение с есенции от растения). Списвал е седмичен астрологичен бюлетин с фокус финансова астрология.
Ерген.

 – Г-н Комаров, откога се занимавате с финансова астрология и какво представлява тя?

– С астрология – от 1994 г., с финансова – от 2010 г. Финансовата астрология е инструмент за определяне на моменти от времето, когато пазарите са чувствителни на промяна. Става дума за прогнозиране на ключови дати за реверсия на тренда, например, дали доларът ще поскъпва спрямо еврото, кога се обръща посоката, дъното при DJIA/S&P500, дъното при петрола, върхът при златото и среброто и т.н.

– Как отключихте това странно хоби? Колко време Ви трябваше да навлезете в тънкостите?

– Като ученик ми попадна книжка на Линда Гудман, както и една за стaroгръцки митове и легенди. В ония години нямаше интернет и много литература, но интересът ми се оказа траен и дълбок. Колкото до финансовата – така се случи, че се заинтересувах от финанси, от спекулативна търговия – валутни двойки, акции и т.н. Започнах да уча технически анализ и ми трябваше инструмент, който да дава ключови моменти кога пазарите реагират. Астрологията е силна в областта на времето и така стигнах до финансовата й част. Не бих казал, че за нея са необходими специални икономически познания, но иска много учене и трупане на опит.

– Имал ли сте “удари”?

– Да. Загуби и печалби. Анализът е 10-15% от цялата търговия, останалото е въпрос на дисциплина, търпение, постоянство. Дори да имаш точни прогнози, това не гарантира печалба при спекулата. Списвах седмичен бюлетин и направих статистика – около 80-85% от прогнозите бяха верни. Което не означава, че 85% от сделките ми в този период са били успешни. Точната прогноза не е гаранция, че ще успееш да я отиграеш както трябва.

– Според астрологичната финансова карта, какво ни очаква през 2013 г.? За кого ще е най-благоприятна откъм материални придобивки идващата година, според Вас?

– Моето мнение е същото като на голяма част от вълновите анализатори и финансовите астролози: в момента в света се развива икономическа депресия, подобна на тази от 1929-1932 г.
Това, което видяхме през 2007-2009 г. беше само началото. След това последва частично възстановяване, но в момента има знаци, че това възстановяване и “излизане” от кризата приключват и е възможно пак да се плъзнем по линията надолу, и то по-дълбоко от 2007-2009 г. Това може да продължи до 2014-2016 г.
Оптимистичното е, че финансовите пазари вървят надолу, но и нагоре – това са естествени цикли. В момента, когато кризата приключи, идва период на растеж. Светът няма да свърши с поредната икономическа депресия. Трябва да се изчисти натрупаният държавен дълг и след това евентуално да започнем нов етап на икономически растеж. Вероятно ще минем през подобен процес, според мен.

– С какво свързвате Стара Загора? Идвате ли често тук?

– С липите и хубавите момичета. Имам прекрасни спомени, не само покрай университета. Първото ми идване бе още през 1995 г. Красив град, през последните години още повече. Ако не бе работата ми, с удоволствие бих живял в Стара Загора. Като спечеля първия милион, ще си направя къща на Старозагорските бани.

– Нещо общо с космонавта съименик имате ли?

– Освен трите ни имена? Не! Той е космонавт, а аз обичам звездите и се надявам моята кончина да не е като неговата.

Дима ТОНЕВА, в-к “Бизнес Поща” / Стара Загора /

P.S. Най-хубавият град в България с най-хубавите мацки ;)

Ju Radkova:

Ju Radkova
Ju Radkova

Emi Georgieva:

Emi Georgieva | Photography: Iliya Dechev, Make Up: Monika Parapanova, Hair: FACE OFF
Emi Georgieva
Photography: Iliya Dechev, Make Up: Monika Parapanova, Hair: FACE OFF