Иван Станчев ( 1968 – 2007 )

† Иван Станчев, 19.09.1968 – 29.09.2007

На 19 септември писах във Facebook, че Иван Станчев щеше днес да е на 44. Сега просто отбелязвам, че минаха пет години от момента, в който астрологичната общност в България го загуби.. и доразвивам мисълта си:

Иван Станчев ( 1968 - 2007 )
Иван Станчев ( 1968 – 2007 )

Иван Станчев е роден на 19.09.1968. Днес щеше да стане на 44. 2007 година ( 29.09 ) астрологичната общност загуби един талантлив и наистина добър астролог.

“Окултни бабички” – изразът, който Иван използваше, за да опише категорията астролози, на които им се привиждат извънземни, летящи чинии, [кармични щуротии] и какви ли не още non sense [и] ирелевантни към астрологията теми. Като човек с [изгряващ] стелиум в Дева това, което преследваше по отношение на астрологията беше типична девешка тема: тази за чистотата на астрологията и на астрологичния анализ в частност.

Днес е втората от общо седем квадратури Уран/Плутон – да се надяваме, че покрай революцията, която се случва в света под този аспект ( 2012 – 2015 +/- 2-3 години ).. астрологията също ще бъде революционизирана и изчистена от непотребни скелети и подобни неща.

Това наистина е наложително. Вестници, телевизия и други медии бълват “булевардна астрология”, която прелива във всякакви оттенъци на жълтото. Астролози участват в телевизионни предавания, обсъждайки зодиите и цветята, примерно. Из книгите по астрология хвърчат летящи чинии и ако това не те откаже от прочита на книгата от корица до корица, очакваш във всеки един момент от следващата страница да ти се усмихне някое зелено човече. В интернет четеш статии за това в каква поза трябвало да правят секс отделните зодии, така че да им се получи. Същите тези астролози очевидно обучават други астролози. А публиката седи и гледа сеира. И някой ще вземе насериозно астрологията? Да бе..

Каквото си надробиш, това ще си сърбаш.

Така ли беше?