БЛАГОДАРЯ!

21 ноември 2017. 24 юни 2023. Четиво за 6 минути.

Благодаря на съдбата, че още в началото на съзнателния ми живот, когато започвах да градя светоглед, ме срещна с астрологията – 1993, 15-годишен – и малко по-късно и с антропософията – февруари 1994, 16-годишен –, с помощта на съученичка, Цветана Иванова, която сложи в ръцете ми разпърпано от четене библиотечно копие на първото българско издание на Щайнеровата „Въведение в Тайната Наука“. Както ще разберете скоро от самата книга, този подарък на съдбата беше решаващ и всъщност без него тази книга – нито коя да е от следващите мои – чисто и просто нямаше да съществува.

Благодаря на всички приятели, с които съм обсъждал фрагменти от книгата и чиято обратна връзка ми позволи да я оформя във вида, в който я имате в момента. Особено на Валентин Вълканов, който не случайно е споменат няколко пъти тук и там.

За корицата (предната корица) благодарностите отиват при Златина Зарева. На задната корица има моя снимка, да... по идея на Росица Йоник. Злати предаде много добре идеята ми за „господин Комар“, който ще ви следи какво правите през цялото време, докато четете книгата :) И, разбира се, ще се постарае четенето да е доволно некомфортно на моменти. С определена цел, разбира се...

Корицата беше финализирана през ноември 2017, когато беше разписана и втората част на книгата, глави X-XIV. Тя още тогава беше готова за редакция с последващо издаване... но за години и няколко опита така и не успях да и намеря редактор. Така че за всички досадни грешки, които ще продължат, опасявам се, да изскачат дори и след петдесетия прочит на текста, можете да благодарите единствено и само на мен. Браво на мен!

В края на книгата, страница „За автора“, оставям информация за контакт: чувствайте се свободни да ми посочвате всяка една открита грешка! Едно от предимствата на online изданието е, че текстът може лесно и бързо да бъде редактиран, за ваше и на всеки читател удоволствие. И благодаря предварително!

Сърдечно благодаря предварително и на всеки читател, който ще прочете книгата от корица до корица. В днешния повърхностен и забързан свят това е нещо, което определено заслужава уважение!

Но най-вече искам да благодаря на тези малцина, които не просто ще прочетат книгата внимателно от корица до корица, но през годините ще повторят неколкократно това упражнение и ще работят с изложените в нея идеи до момента, в който ги направят и свои. И достигнат ниво, при което това, което съм изложил тук в едрия щрих, лаконично, ще оживее в тях и ще могат също като мен да ползват дадените им инструменти майсторски и в пълнота. Практически! Респект!

``Благодарности също за всички, които не се придържат към масовата практика и четат книгата в оригиналния и вид, а не като откраднато нейде из интернет копие!``, това изречение ще го оставя по исторически причини, нищо, че вече не е релевантно. Една от причините да реша да подаря книгата е именно, за да си спестя цялото нервиране и главоболие, което върви със създаването на авторско съдържание в клета малка крадлива България и „това ще го крадна“ copy-paste халтурата :/