За жените и цветята

Докато преглеждах какво ново има в общия Facebook поток попаднах на следния статус, написан от Еми Георгиева ( името и снимката са използвани с нейно знание и разрешение ):

В днешно време правенето на секс е дреболия, която с нищо не обвързва. А да подариш цветя — това е нещо сериозно, на което не всеки може да се реши!

Еми Георгиева (c) Мануела Стаменова
Еми Георгиева (c) Мануела Стаменова

Един от коментарите грабна веднага вниманието ми, защото предава много точно какво мисля по въпроса с подаряването на цветя:

Момичетата, на които съм подарявал цветя са повече от момичетата, с които съм правил секс. Жените с НИЩО не показват, че цветята имат значение за тях.

Подарявал съм цветя на много момичета и жени, първо в училище, после в университета.. о, да, и в казармата също. Било е спонтанен акт от моя страна да изразя искрените си симпатии към дамата, да покажа, че я харесвам и т.н. Инициатива, която без изключение не е довела до нищо добро. Ще кажете – не можеш да съдиш за темата като цяло според собствения си ( ограничен ) негативен опит. Прави сте, не мога. Затова и на теория, по принцип, заставам зад мнението, че в един по-розов свят, различен от нашия сив, забързан и меркантилен свят, подаряването на цветя си остава един прекрасен жест на внимание. В моя свят обаче това приключи.. да кажем преди около 5 години.

Последно подарих цветя през 2007. В същия ден – както по-късно разбрах от самата мацка – тя е избрала друг вместо мен, адаш, от който сега има дете и т.н. Край на историята. Основната ми грешка през тези години е, че съм подарявал цветя преди отсрещната страна да покаже, че би оценила жеста и че той изобщо е необходим. Ако жената ви харесва, имате връзка и т.н. – това е съвсем различна ситуация. Ще кажете, че така вече не е ( толкова ) романтично и е като залагане на сигурно, със страх някак си — да, прави сте, така е. Само че жените са ме научили, че да си романтик си е рисково занимание и като цяло неблагодарна активност. Така че на практика вече съм пас с подаряването на цветя. Това е положението. Изказано по възможно най.. как да го кажа.. милия и ненакърняващ ничии чувства начин.