При паник атака

Следното е взето от сайт, посветен на енергийната медицина и Дона Идън. Смятам, че е кратък, лесно изпълним и полезен съвет за всички, които сме с паническо разстройство:

Когато сте обзети от страх, тревога или фобия, потупването по точката на меридиана на тройния енергетизатор, който управлява реакциите за борба или бягство, може да облекчи със­тоянието ви:

1.  Започнете да почуквате върху гърба на ръката си, по средата на разстоянието между китката и пръстите, около мястото, където се съединяват костите на безименния пръст и кутрето. Почуквайте около една минута.

2. Ако все още ви е страх, започнете да почуквате и по другата ръка.

Дори при дълготрайна фобия постоянното използване на тази техника започва да променя установения енергиен модел.

Сайтът като цяло съдържа и други полезни материали. Ще бъде интересен за всеки, който се интересува от EFT ( Emotion Free Technique или ТЕС, Техника за емоционална свобода ) и енергийна психология / медицина като цяло.

В ТЕС съответната точка бива стимулирана по време на изпълнение на 9-те гами. С други думи за каквото и да ТЕСаме в даден момент, това помога и работи в смисъла на споменатата по-горе промяна на установения от паническото разстройство енергиен модел.