8 дом: да управляваш ресурсите на другите

Днешният пост ще бъде посветен на темата за разгръщането на максималния потенциал, който притежаваме. С един конкретен пример.

Ние всички имаме потенциал да сме добри, да сме наистина добри в дадена област. Необходимо е известно време, за да открием в коя точно, като и тук астрологията може да помогне, да спести време и да ни даде необходимия фокус.

Да поговорим за парите в хороскопа.

$$$
$$$

Астрологичният дом представлява зона от хороскопа, която съответства на определени житейски сфери. Както има 12 зодиакални знака, така има и 12 дома.

Във всеки хороскоп има поне три финансови дома. Темата за финансите, за парите в нашия живот може да бъде разгледана в контекста на поне три астрологични дома: 2-ри, срещуположния 8-ми, а също така и 5-ти.

Много накратко: 2-ри дом са парите, които изкарваме под формата на заплата, например. Нашите пари. Парите по 5-ти дом идват чрез някаква активност, която ни доставя удоволствие и радост – хоби, например. Също така чрез хазарт и подобни занимания. 8-ми дом покрива парите на другите, нашите кредити, борчове, парите на нашите партньори, бизнес и/или интимни.

При един човек акцентът може да е върху 2-ри дом, при друг – 2-ри и 8-ми, или пък друга комбинация, а при трети – финансовите домове може изобщо да не са акцентирани. Това ни най-малко не означава, че този човек няма да има вземане/даване с темата за парите – просто тя няма да е сред основните в живота му.

Ще си позволя да използвам собствения си хороскоп като пример:

Във моя 2-ри дом се е наместил Нептун. Дълго време по отношение на парите носих розови очила. Два чифта, един върху друг. За финансовите пазари се събудих едва на 33-34 години. Също така, макар и да работя по въпроса, все още го имам този сериозен проблем с разстоянието между пръстите, ако ме разбирате какво искам да ви кажа. Последните 7 години – в София съм ( отново ) от 2005 – успях да увелича парите, които идват по 2-ри дом от 350 лв на.. достатъчно – обаче пак не ми стигат. Долу-горе това е да имаш Нептун във 2-ри дом. Историята с парите е тъмна Индия, има ли ги, няма ли ги, как идват, откъде идват, къде отиват, най-вече къде отиват и т.н.

5-ят ми дом е тотално прецакан. Меко казано. Няма планети в него. В този случай се гледат управителите на знака, който е на куспидата / върха или началото на дома. Моят 5-ти дом е в Риби и си има за управител същия този Нептун и за съуправител Юпитер. Единият размива, другият доразмазва. Чудна картинка. Двете планети са в опозиция – напрегнат аспект, една срещу друга, и за капак всяка от тях прави квадратура към самия дом – още по-голямо напрежение. От тото или от хазарт пари няма да видя. Което не значи, че нямам грижи с хазартната си природа, за която ще стане дума малко по-късно. За да ви дам представа колко зле са нещата.. нека да спомена, че същият този 5-ти дом отговоря и за нашите любовни увлечения, сещате се, вечери на свещи, Луна, романтика, рози, разбити сърца и т.н. Историята с гаджетата е история по 5-ти дом. Знаете ли колко гаджета съм имал досега? 0. Ето толкова лошо.

И третият финансов дом е 8-ми дом. Тук положението е по-добре. Не че няма драма и тук, но в сравнение с другите две сфери нещата са далече по-добре. Меркурий, Юпитер и Слънцето са се подредили в началото, средата и към края на дома. Както вече казах, този дом е свързан с парите на другите. В случая при мен няма нито интимно, нито бизнес партньорство, така че “парите на другите” присъстват по друг начин. Кредити – естествено. Борчове – да. И още по един начин, който всъщност е повода да пиша този пост.

Да кажем, че докато търгувам с моите пари нещата стоят долу-горе така:

Правя прогноза. Прогнозата е вярна. След това идва по-важната част с risk и money management-а. Тук се намесва вече хазартната нотка – прецаканият 5-ти дом, по който имам да работя много, ама наистина много – и други елементи и в крайна сметка.. да не ви занимавам с подробности.. ако трябва да ударя чертата за времето на търгуване с реални пари – от 5 август 2010 и досега – балансът е минус. По моя стандарт: хубав, закръглен минус. Е, ок, имал съм ги парите, дал съм ги. Изкарваш едни пари по 2-ри дом, пръскаш ги по 5-ти, казваш си.. обучение е! Обучение, обучение, ама минус. Хубав закръглен минус. Вярно е, че търгувам с някакви въшки от по 100-200$ акаунти, но като стопиш 8 такива, в това число няколко по-големички и везните леко се накланят към: “Абе да му….. ставам ли изобщо за спекулант или нямам грам нюх към тия неща!?”.

Е, нюх имам, анализът ми е ок, прогнозите са ок. Меркурий на трон в Близнаци, в широк тригон с Плутон и в 8 дом.. един Близнашко-Скорпионски проницателен Меркурий, който с малко повечко практика и учене ще напипва нещата наистина добре.

Но, както вече писах.. търговията е само 10-15% анализ и другото е.. характер, дисциплина. Оказва се, че по отношение на моите пари – там, където се намесва Нептун – положението е.. леле-мале. Настъпваш сапуна и после – сещайте се. По отношение на чуждите пари обаче ситуацията е различна.

И сега, да си дойдем на думата с конкретен пример. Помагам като advisor ( съветник ) на приятел. Споделям анализите, с които търгувам. Той не търгува интензивно като мен. Сделка, две на седмица. Така последните 3-4 месеца. Резултатът? Ами от 1.7 до 2.6. С други думи 53% profit за по-малко от половин година. Затворени сделки със загуба: 0.

Има върху какво да се замисли човек. Докато аз правя фалит след фалит с моите собствени акаунти, имам достатъчно дисциплина, спокойствие, точен анализ и давам адекватни съвети, за да тикам акаунта на друг човек нагоре.

Човек трябва да се занимава с това, в които е наистина добър. Да си губиш времето с неща, които не ти се отдават.. струва ли си наистина?

Има върху какво да се замисли човек.

P.S. Четири дена по-късно балансът е вече 2.8. Или 64% profit. Затворени на загуба сделки: 0.