2012 – равносметка – част II

Продължавам с прегледа на изминалата 2012 година. В първата част вече прегледах неща като външен вид, финанси, учене, дом, любов и връзки, и работата.

Във втората част остават партньорствата, смърт, секс, кредити, търгуване, отново учене, но и преподаване, професионалната реализация, приятелите и дългосрочните цели, както и здравето. Започваме!

Седми дом, партньорства

В този дом астролозите обикновено разглеждат трайните отношения, обикновено юридически уредени като брак, бизнес съдружия, както и съдебните дела.

За момента не съм въвлечен – така да се каже – в нито едно от споменатите. Брак нямам и скоро няма и да има, и както вече посочих в първата част аз не го и търся. Бизнес съдружия също нямам и не се и очертават. Слава Богу, никой не ме съди. Така че като цяло тук няма на какво да правя равносметка. Седи един пълен – две планети, светило и един четвърти сигнификатор – седми дом неразработен, с неизползван и неупотребен потенциал, но това е положението.

Осми дом, смърт, секс, кредити, търгуване

† Николинка Комарова, 05.05.1955 – 12.04.2012

Майка почина на 12 април. За мен смъртта не е тема табу, нито е “трудна” тема. Което не значи, че е по-малко болезнена в сравнение с другите хора. Да загубиш близък човек винаги боли. Някои хора мислят, че съществото им свършва там, където се намира кожата. Това не е истина. Нашето същество е много повече от едно ограничено в пространството физическо тяло; и има много нишки, които ни свързват по един или друг начин с хората около нас. Когато човек, който ни е бил особено близък си замине, тези нишки се опъват и късат. Това БОЛИ!

Тежкото беше март месец, когато разбрах фаталната диагноза. Чувството не е толкова тъга, колкото гняв. Но на мен второто ми име е гняв.. така че.. това е дълга тема и не е за тук. Радвам се, че не се мъчи и си замина сравнително спокойно, доколкото е възможно при подобно боледуване.

Нишките, за които споменах – не всички се късат. Всъщност при подобен тип връзки нищо не се губи освен непосредствения физически контакт. Който не е единственият възможен. Така че аз нямам проблем с всичко това, пък и без това така или иначе всички рано или късно се прибираме “у дома” и се срещаме отново, така че..

Разбира се това е моето чувстване и светоусещане. Не е лесно да го предадеш на друг човек, ако не е дошло времето за това. Седиш и чакаш. През това време “времето” лекува, наистина.

Това, което продължавам да правя е една медитация, дадена от Рудолф Щайнер за работа с починалите, както и Отче наш. Винаги я виждам широко усмихната, а не както съм я видял за последно бездиханна. Кой спомен ще съхраниш и кой ще претопиш – това е въпрос на избор..

На някой може да му прозвучи странно, но там където астролозите виждат смърт е мястото, където гледат и по сексуалните въпроси.

Аз всъщност мога да направя равносметката за 2012 по тази линия много бързо, защото от години спазвам простичък и здрав принцип: няма връзка, няма секс. Това е.

За 2013 обаче имам нещо на ум. В следващия пост.

Кредити. Ужас! Имах желание тази година да ликвидирам по-голямата част от тях, а в крайна сметка в момента, в който приключих една част от тях – изплатих си компютъра, например – взех нови кредити за друго.. библиотеката, за която стана дума в първата част, английския в Britanica, за който ще стане дума след малко и т.н.

Имам няколко хиляди лева задължения към банки, JetCredit и приятели.. и наистина ми се иска да не се налага да тегля нови през 2013 и постепенно да изчистя всички.. ама всички! задължения колкото се може по-скоро. Ужас! Кредити.

Последната тема, която ще поставя също тук е спекулативната търговия. Макар че в нея са замесени и други домове.

Уча се да бъда добър спекулант от края на април/началото на май 2010. Това прави да кажем 2 и 1/2 години. Под учене имам предвид технически и вълнов анализ, както и финансова астрология. Както вече казах и надебелих в няколко предишни поста да си добър анализатор на финансовите пазари не означава автоматично, че ще си и печеливш трейдър. Защото реалното търгуване зависи по-малко от точните прогнози и адекватния анализ и много повече от стабилния risk и money management, които пък от своя страна са следствие от дисциплиниран и силно волеви характер, какъвто аз на този етап не мога да демонстрирам. Така че не е чудно, че и тази година балансът е отрицателен ( около 1 000$ на минус само от април до декември ). Анализът и прогнозите ми се получават, просто трябва да работя върху дисциплината.

Също така добре ми се получава да играя ролята на аналитик и съветник за нечий чужд акаунт, както вече писах в 8 дом – да управляваш ресурсите на другите.

Копирам анализа, който си записах във Facebook преди няколко дена, това е равносметката по тази тема за 2012:

04.2012 - 12.2012 - Benchmark Finance + MetaTrader 4
04.2012 – 12.2012 – Benchmark Finance + MetaTrader 4

“Един важен урок от 2012: да имаш 80-85% точни прогнози и дори да успяваш от тях да реализираш 70% печеливши сделки, при кофти risk & money management и липса на достатъчно дисциплина.. не означава НИЩО ( балансът за годината е отрицателен ); да имаш дори само 60% точни прогнози и добър анализ, но адекватно и солидно управление на риска и капитала може да значи ВСИЧКО! Анализът е 10-15% от търговията. Другото е въпрос на характер ( дисциплина ).

Като допълнение: от 01.05, когато се прехвърлих в Benchmark Finance / MetaTrader 4 – 754 сделки, средно по 94-95 сделки на месец – твърде, ТВЪРДЕ много. 5 до 10 сделки на месец, но изпълнени с хирургична точност и внимание – толкова, свръхтъргуването е зло ( W.D. Gann )!”

“Защо годината е отрицателна:

1. Липса на дисциплина, кофти R/M management
2. Свръхтъргуване, хаотично търгуване ( следствие от липсата на дисциплина )
3. Малък акаунт – като опит да ловиш маймуни с трици – с акаунт под 2-3-5К просто е мъчение да се търгува
4. Няколко наистина груби грешки от липса на концентрация, разсеяност – последната ми струваше 245$ на 21.12
5. Има цели периоди ( седмици и конкретни месеци ), за които ЗНАМ, че НЕ трябва да търгувам – обаче търгувам ( пак липса на дисциплина )
6. Нереалистична крайна цел, внасяща прекалено напрежение в търговията ( работи с ТЕС / НЛП за поправяне на този минус )
7. Друго?

Положителни страни на търговията тази година:

1. Преместването от Trader.bg в BF/MT4 в края на април – ТОТАЛНА разлика, трябваше да го направя още 2011; МТ4 е пъти, пъти по-добра платформа за търгуване
2. Добри анализи, точни прогнози
3. Новата работа ми позволява да отделям по 100-200$ на месец повечето месеци, които да инвестирам в спекулата
4. MetaTrader върви с MQL – платформата може да бъде модифицирана жестоко с добавянето на custom indicator-и ( financial astrology / technical analysis )”

22:22 Мисля да спра до тук с равносметката, утре ще си допиша останалите 4 дома и темите, свързани с тях. Весело изкарване на Новогодишната нощ и ще се чуем чак догодина ;)

Девети дом, учене, преподаване

Тук ще включа английския език и обучението в Britanica. 2009 започнах от elementary level, постепенно минах през pre-intermediate, intermediate, upper-intermediate, после FCE и пролетта/началото на лятото на 2011 – CAE. Него не успях да го довърша, не бях в София, пропуснах половината уроци и т.н. Тази есен, 2012, записах отново CAE. Нивото приключва март 2013. Целта е second certificate и най-вече наистина да дръпна напред с говоримия английски; нужно ми е на 100% най-малкото заради работата ( eCommera е английска фирма ), да не говорим за всичко останало.

Друга тема, която ще включа тук е идеята за книгите, които искам да напиша. Идеята не е изобщо нова, мога да я върна назад поне до 2009, но явно още не им е дошло времето. И ето, че 2012 отмина без да съм придвижил съществено тази идея напред.

Първата от четирите, които искам да случа, ако е възможно още тази година ( 2013 ) е “Въведение във финансовата астрология”. Съдържанието е долу-горе уточнено, от две седмици набирам абонати през MyAstroData.BIZ — очевидно е, че книгата ще се случи на български език единствено, ако има интерес към нея. Ако няма – в случая, ако не се съберат 200-300 човека, в момента, 01.01.2013 са 13 – ще я напиша и ще събирам нужните средства за превод на английски, и просто ще прескоча стъпката с издаването в БГ.

Самото съдържание де факто ще го пиша за трети път. Писал съм го – по много разпръснат начин, разбира се – веднъж в разни постове в страницата във Facebook за финансова астрология и технически анализ, втори път в седмичния бюлетин, който списвах от януари до април.

Да, за бюлетина. Ето как се случиха неща. Горепосочената страница беше регистрирана през 2011. Там насипвах(ме) доста информация, безплатно, достъпно за всички, вкл. видео уроци, астрологични прогнози като тези, които после включвах в бюлетина и т.н. Когато януари 2012 казах, че ще пусна седмичен бюлетин с подредено инфо – прогнози и уроци, финансова астрология – за смешната сума от 15 лв на месец за около 30-40 стр. .. се отзоваха цели 3-ма човека! Така стоят нещата на Балканите, предполагам :D

В крайна сметка приключих с бюлетина в края на април, защото разходите по списването – считано като 15 лв за час – бяха.. не помня точната сума в момента, но около 800-900 лв; а приходите бяха точно 185 лв. Абсолютно нерентабилно в този формат и за трима човека при тази цена. ( Сега, с променен формат, но на същата цена, се опитвам да го пусна отново, но като гледам отново няма интерес – целя поне 10 човека за начало, за да е долу-горе рентабилно, макар че пак няма да е.. така че ще си го запиша като цел за 2013, но.. ще видим. )

Бюлетинът все пак си свърши работата. Помогна на мен, за собствената ми търговия, помогна мисля и на абонатите. Няма да забравя как за една от прогнозите – 06.03.2012 мисля беше – един от тях сподели, че само за тази дата е изкарал няколкостотин долара. Т.е си е изплатил и преизплатил 4 по 15 лв, които е дал за бюлетина, нали?

Също така за пореден път се убедих в силата на методите на Ган-Микула за прогнозиране на реверсиите на финансовите пазари. Точността беше 80-85%!

Десети дом, професионална реализация

Тук ще съм кратък. Не се виждам на 40 ( след 5 години ) все още да програмирам/кодирам сайтове. Ако ще сегашната ми заплата да се удвои – пак не. Всичко си има своето време и всичко е на цикли и периоди. Не казвам, че ще се откажа да се развивам като web developer и програмист. Не! Просто контекстът – в следващите 3-4-5 години – трябва да бъде сменен.

Искам да направя постепенно спекулата, търгуването, анализа, проучванията и писането основен фокус, основно занятие и да, включително такова, което ме изхранва, както е в момента web development-а. Това няма да се случи за месец или година, но е важно да правя стъпки в тази посока.

2012 – започнах да уча MQL след като се прехвърлих на MetaTrader като търговска платформа; продължавам с ученето – технически и вълнов анализ, финансова астрология, теория на циклите и т.н.; търгувам реално, което е неоценим опит за в бъдеще и така..

Астрологично погледнато: когато се “събудих” през 2009-2010 за финансовите пазари и спекулативната търговия, прогресивният Марс постепенно сменяше знака и дома. Астролозите казват, че това са години, в които човек постепенно сменя занятието, попрището. Новите обители на прогресивния Марс за следващите няколко десетилетия от живота ми – дай, Боже, да имам толкова! – са Близнаци и 8 дом. Мисля, че в момента колегите астролози кимат с глава в знак на съгласие, че съм избрал добро ново поприще, което добре съответства на символиката на Меркурий/Близнаци/8 дом.

Единадесети дом, приятели, дългосрочни цели и мечти

За приятелите: БЛАГОДАРЕН СЪМ за всички нови познанства, случили се тази година! И за всяка подкрепа и помощ, която съм получил от вас в тази трудна 2012 година! Бъдете здрави, щастливи и успешни!

2009 си казах, че до 2013 мога да стана милионер и го казах съвсем, съвсем убедено. Имах предвид конкретно периода юни 2012 – юни 2013. След грешките, които допуснах 2011 и 2012 в началото на 2013 съм със смешния капитал от 380$ – и казвам смешен спрямо крайната цел, 1М, а не сам по себе си, 380$ са си 380$. Но, ако не бяха грешките от 2011/2012 можеха да са 3 800$ или 38 000$, което е нещо наистина различно. Но какво пък, грешките са тук за да се учим от тях, така че, ако не е 2013, ще е 2016, или 2018, какво значение има, така или иначе ще се случи :)

Дванадесети дом, здраве, хронични здравословни проблеми

И последната тема, която искам да прегледам за 2012 е здравето. Това всъщност Е НАЙ-ВАЖНОТО!

Когато пролетта на 2003 се разболях – паническо разстройство – първият ми избор беше хомеопатията ( и Бах терапията ). Дори след като през 2004 приключих окончателно с ветеринарната медицина, се преместих от Стара Загора в София, за да уча класическа хомеопатия. Завърших 6 курс към Хомеопатично общество, България ( 2005-2007 ); 2010 пък започнах 5 години обучение при Фарук Мастър ( летни училища ). 2008 се сертифицирах при д-р Тодор Господинов и като Бах терапевт. Така или иначе според текущия Закон за здравето като нелекар нямам право на практика, така че всичките тия сертификати събират прах в библиотеката.

Както и да е, отбелязвам просто, че като сертифициран хомеопат аз нямам нужда да бъда тепърва убеждавам дали хомеопатията или Бах терапията работят. И на скептиците мога да пожелая само да пият една студена вода и да идат да се поразходят..

За съжаление обаче хомеопатите в България, при които ходих в тези 9 години така и не успяха да се справят дефинитивно с моя проблем. Единственото лекарство, което ми даде малко покой беше един древен хищник, познат днес като Scolopendra morsitans. В един момент обаче и неговото действие като че се изчерпа. И затова отидох отново да ми прегледат случая ( есента на 2011 ). Резултатът беше в крайна сметка.. катастрофален. След поредната поредица хомеопатични лекарства.. като Aconitum, Psorinum, Carcinosinum, Lac caninum.. април месец направо изтрещях. Ама буквално! Ако знаете как работи хомеопатията.. ако ви дадат точното лекарство, нещата са ок и можете да се радвате на възстановено добро здраве без странични ефекти. Ако обаче страдате от паническо разстройство и ви дадат “панически” лекарства, които обаче не ви подхождат.. ей, Боже, не го пожелавам това на никого!

Та не ми стигаше всичкото това покрай майка, смяната на работата, ами и паническите пристъпи и симптомите покрай тях вместо да се подобряват поне малко ставаха с всеки ден все по-силни и неприятни.

В крайна сметка стигнах до психиатър и започнах да пия Rivotril и Deanxit. След това, когато положението леко се успокои започнах юли и психотерапия – основно ТЕС и други методи от полето на енергийната медицина. ТЕС правя почти всеки ден от 01.08 насам. Ефектът – от септември насам – беше осезателен!

Отначало мислех, че е по-скоро от лекарствата, но лекарствата бяха във възможно най-ниската доза, а и ето че в момента Rivotril-ът постепенно вече е спрян и в момента разреждам приемите и постепенно спирам и Deanxit-а. И продължавам да се радвам на спокойствие и на липсата на панически пристъпи. Значи?

Септември 2012 приключи един цикъл. Самото паническо разстройство започна на една от предишните брънки от този цикъл. Така че имам огромна надежда този деветгодишен кошмар да е приключил през отминалата 2012 – ако съм си научил уроците – и да не се връща повече. Аз продължавам и през 2013 с ТЕС и с енергийната медицина, с желанието да ги интегрирам още по-дълбоко в ежедневието си.

Хомеопатията е в дълбок stand by.

Всички тези неща по тема ТЕС и паническо разстройство описах и – ще продължавам – в рубриките ТЕС и паническо разстройство.

С това приключвам равносметката за 2012 и гледам към следващия пост, този за целите ми през 2013.