2012 – равносметка – част I

Десет дена след поредния “край на света”, последния ден на отиващата си 2012, сядам да си направя кратка равносметка на отминаващата година.

Чудех се дълго какво снимка да сложа на поста и в крайна сметка не намерих подходяща :)
Чудех се дълго какво снимка да сложа на поста и в крайна сметка не намерих подходяща.. :)

Постът – този, втората част и следващият за целите за 2013, са по-скоро за мен самия, но нищо не ми пречи да ги споделя и с вас. Просто, защото предполагам имаме сходни интереси – иначе защо сте тук? -, сходни проблеми може би, кой знае.. може би ще ви е интересно.

Ще си подредя нещата по теми, които ще вървят по значението на 12-те астрологични дома ( поне едно от всичките ). Така за тези, които тепърва учат астрология може би ще е интересно да си навържат всяка тема със съответния и астрологичен дом. Започваме!

Първи дом, Асцендент или изгряващ знак – външен вид

Март месец започнах – за втори път – диетата на Дюкан. Първите четири месеца нещата бяха ОК, смъквах килограм след килограм; следващите два – юли и август – темпото се забави, но в крайна сметка разкарах около 17 излишни килограма. Целта беше да стигна отново до 83 кг, което обаче не успях да постигна. Няма проблеми, не е добре смъкването да е рязко, трябва да е бавно и постепенно, за да може да бъде задържан резултатът. Към диетата прибавям сутрешния джогинг вторник, четвъртък и събота, в парка “Заимов” ( който бях прекратил за периода септември-декември, обаче сега няма сняг и тичам отново ). До работа – около 14 км – с колелото ( стига да няма дъжд/сняг ). Всичко това ще остане и през 2013. 2012-2015 транзитният Сатурн се разхожда през този ми дом и това е перфектното време да върна стария добър вид и здрава форма на това позапуснато последните няколко години тяло. Крайният резултат си заслужава усилията. Представям си го долу-горе така:

2004
2004
2004
2004
2007
2007

Тони продължава да си рисува обичайните фигурки като от т.г. те са вече върху цялата глава, не само отзад и отстрани. Например:

Вуйчо с Миши, юли 2012
Вуйчо с Миши, юли 2012
Есен 2012 - eCommera teambuilding
Есен 2012 – eCommera teambuilding
Не мога да намеря снимките с котешките лапички..
Не мога да намеря снимките с котешките лапички..

Ноември месец се включих в една инициатива: Movember.

Втори дом – финанси

2011, работейки още към Economedia, си бях поставил за цел месечният ми доход – от заплата, работа на свободна практика, търговия, консултации и т.н. – да достигне 2 000 лв на месец. 2011 не се справих с целта, макар че годината беше отново по-добра от предишната, от 2010, както се вижда на графиката.

Доходи 2000-2012
Доходи 2000-2012

Аз обаче съм упорито копеле и независимо от това, че покрай Сатурновата тапа и Телешката мудност нещата ми се получават доста по-бавно, отколкото Близнаците в мен и особено неистовата припряност на опозицията Марс/Уран искат.. копам си бавно и постепенно, и в крайна сметка обикновено постигам това, което съм си наумил. Та така и с тази цел, поставих си я отново за 2012. Тази година съм на нова работа, та покрай новата работа и други доходи.. оп, постигнах ги тези min 2K/monthly.

2012
2012

Разбира се, ако търгуването беше приход, а не разход, резултатът щеше да е още по-добър, но за момента това го водя “магистратура” “Forex” в свободния университет “Free Global Markets”.

Трети дом – учене

И тази година беше яко четене и учене, основно технически и вълнов анализ, и финансова астрология, покрай търгуването. Броят на книгите в библиотеката расте всеки месец и единственият проблем, както вече писах е, че не ми остава достатъчно свободно време, за да изчета всичко.

Покрай новата работа наблягам още повече на свързаните с JavaScript неща ( eCommera ползва Demandware като платформа ).

Четене, учене, четене и пак учене. Няма друг начин.

Четвърти дом – дом

За дома какво да кажа? Все още спя на матрака, без легло, но пък си имам нова библиотека :) Като се нанасях в новата квартира в центъра на София ноември 2010 от първите неща, които купих бяха огромна бяла дъска за изследванията.. преди още да си взема матрака, на който спя. Сега, преди още да съм си купил подматрачна рамка и легло ( не че усещам кой знае каква нужда от тях, ама няма да е зле да го окомлектовам все пак в някакъв момент този матрак ), си купих библиотека. От Ikea, три големи секции за една цяла стена в спалнята. Какво да се прави – приоритети. И пак обичайната мудност – трябваха ми две години да се натуткам за 30-минутна разходка до IKEA и 2 часа сглобяване.. и в момента са минали вече повече от 2 месеца и още не съм я доподредил библиотеката!

Общо взето, като обзавеждане, остават само леглото и един-два лампиона. Другото си е ОК за момента.

Това ателие в центъра на София, което ми е дом в момента – много ми харесва, и мястото, и апартамента, и всичко! Ако близките години спечеля първия си милион несъмнено ще питам хазяина за каква сума би ми го продал :)

Пети дом – творчество и романтични увлечения, връзки

Любов няма. Поредна година, в която.. да, предишните години поне се стигаше един-два пъти до среща на живо с мацка, която ми харесва.. сега вече не мога дори до среща да се докопам. Положението щеше да е наистина трагично, ако не беше толкова забавно и комично! Честно! Продължавам да не разбирам на какъв език говорят жените и те очевидно продължават да не разбират какво искам от тях. Разминаваме се тотално и аз си седя без връзка и се чудя дали това изобщо ще се промени скоро.

Много моля, тъй като имаше такива недоразумения, да обърнете внимание, че като казвам връзка нямам предвид брак.. никой не говори за брак; имам предвид нормално гадже, сещате се, някой с който прекарвате заедно известно време, харесвате се, чукате се и се карате, нищо повече от това. И като казвам, че връзка няма, недейте автоматично да връзвате с това и секса.

Между другото, в астрологията бракът се разглежда в 7 дом, а сексът – основно 8 дом. Не 5 дом. Уточнихме се, вярвам.

Темата е достатъчно засукана, вече я коментирах надълго и нашироко, така че ще си спестя излишните приказки сега. И без това нямам настроение точно за това. Знам само, че ако не искам 2013 да е същата като 2012 ще се наложи да обърна стратегията на 180 градуса ( за това по-късно в поста за целите за 2013 ).

Шести дом – работа и отношения с колеги

Тази пролет успях накрая да избягам от лудницата, в която бях – осoбено последната година преди това – и да се преборя за работа в страхотна фирма, с добро заплащане, спокойна работна атмосфера, свежи колеги и потенциал за развитие: eCommera.

Прекарваме близо 1/3 от живота си на работа, с колеги. Затова е изключително важно къде и с кого работим. Не е случайно, че в астрологията работата и здравето лежат на едно и също място – този 6-ти дом. Така че да не се прибираш вкъщи вечер с глава като балон и заплатата да ти стига до края на месеца не са просто прищевки! Борете се за това.

Изпитателният срок – първите 6 месеца – изтече на 1 октомври. От няколко месеца съм в екипа, който обслужва и работи по сайтовете на Clarins. Аз лично съм много доволен от новата си работа и не съм спрял да хваля eCommera като наистина добро работно място. Сега, дали от мен са доволни също така – това е друг въпрос. Като сте > 100 човека на едно място винаги ще се намерят такива, които да те припознаят като трън в задника, да не си им симпатичен или каквото и да е по тази линия.. Нормално е. Ще поживеем, ще видим. Идват трудни времена, така че наистина ще се радвам догодина по това време в подобен на този пост, на същото място – 6 дом – да мога да напиша пак такива хубави думи като равносметка за изминалата година.

Отново към 6 дом са темата за здравето – която обаче ще прегледам във втората част – 12 дом – и също така и домашните любимци. Може би знаете, че имам котарак, Каспар ( FB албум )? Какво да ви кажа, Газпарту стана на година и половина, февруари беше кастриран, но си все същия дивак, ядосва ме постоянно, яде, сере, прави бели, т.е се справя много добре със задачата си да бъде домашна котка.

Каспар
Каспар

Ще се видим по-късно днес или утре във втората част.