Международна седмица на книгата

Международната седмица на книгата е.
Правилник: вземи най-близката книга до теб ( или e-book ), отиди на 54 стр., публикувай петото изречение като свой статус във Facebook. Не посочвай заглавието и публикувай правилника заедно с изречението.

Като заклет книгоман не искам да пропусна тази седмица. От друга страна на 22 септември писах като пост във Facebook следното:

[..] считано от този момент почваме да си играем на “помълчи, Вовчо, помълчи” – това значи, че до края на октомври мога да споделям чужди снимки, клипове, цитати, но нищо от мен като пост или коментар, никъде, нито на моята, нито на чужда стена :] [..]

Ето ги моите пети изречения. Рядко чета по една книга, обикновено са две камарки от двете страни на възглавницата и една трета по-голяма на нощното шкафче, та цитатите ще са малко повечко:

Тогава, дори и без специална окултна подготовка, един човек, намиращ се във втората половина от своя живот, беше в състояние да извлича известна мъдрост и решителност на волята направо от своето телесно развитие.

On completing the execution of the assignment operator, the program will assign the value of 5 to the variable C.

Combinations appear to recognize this character and sport triangles only as the final wave in a double or triple three.

Често казвам на клиентите си: “Знаеш ли, има една техника, която според мен би могла да бъде много полезна в твоя случай.”

Лимфата съдържа бели кръвни клетки и отстранява токсините, и тече в лимфната система, която е мрежа от пространства и съдове между тъканите и органите на тялото.

This theory was clearly outlined, and demonstrated, in “The Gold Book”.

Последната “първа среща”, на която бях беше миналото лято. Мацката ме попита в определен момент от разговора “Ама ти постоянно ли четеш?!”. Беше искрено учудена. Все едно е престъпление в днешно време да четеш.. После вметна “Защото аз имам само четири книги”. За да доизясня ситуацията, добавям малко факти: мацката беше с два месеца по-голяма от мен – тогава бях на 34. Работи в банка. Мисля, че ме загуби за каузата някъде между това възклицание и момента, в който ми се “караше”, че нямам кола. Абе смешна първа и последна среща. Все такива ми се случват последните двадесет години :D