Skyfall

Изобщо не смятам да отделям много усилия за този пост, но все пак искам да отбележа, че отидох и го изгледах на големия екран. Skyfall. 007. Bond, James Bond.

Неделята започна прекрасно. Отидох да се запозная с един пич. После се видях с една приятелка, с която не се бяхме виждали от години. После отидох да се видя с други приятели. Изобщо социална неделя. Един хубав филм щеше да е прекрасен завършек на уикенда. Уви, филмът за мен беше болезнено тъп.

Skyfall
Skyfall

Изтърканият, с нищо не изненадващ сценарий, някой и друг майтап, малко, наистина малко екшън, малко кръв, малко насилие, малко ефекти. Dredd, например, ми напълни душата и бих го гледал пак. Агент 007 ме накара да се прозявам.

Имаше един лош чичко, който пречеше на другия чичко. Лошият чичко беше като малко момченце, забавен и на моменти направо патетичен.

Ако нещо изобщо мога да си вземa от този филм.. в смисъл нека да отбележа нещо положително, за да не се налага да местя като луд гривната от едната ръка на другата.. добре, английският ми напълни душата. Да кажем, че след като в събота спах 9 часа и си пропуснах английския, в неделя съм понаваксал с двучасово listening упражнение на native British english. И това е.

Skyfall

Общо взето жените обаче – ама разбира се – си падат по филма. Мускулест пич, пиещ бира и раздаващ шамари на лошите.. как да не се влюбиш. Аз някак си трудно се идентифициран с подобни орязани “мъжки” образи, та.. да, имаше една готина мацка.. малко нескопосано поместена в сценария, и.. абе това е.