Книгомания – декември 2012 – част II

Кратък обзор на книгите, които си купих през декември и какво чета в последно време. Общо 15 книги и 2 списания. В първата част представих първите 11 книги.

Следващите две книги са/бяха за подарък.. може би все още има шанс да бъдат подарени; ако ли пък не, лошо няма, “Любов” ми я похвалиха много, а и след като разбрах, че освен любовен роман е и за суфизма и дервишите.. с удоволствие бих я прочел именно заради това.

Любов и Петдесет нюанса сиво
Любов и Петдесет нюанса сиво

12. “Любов”, Елиф Шафак
Егмонт, София, 2012, 384 стр., ISBN 978-954-27-0501-7

13. “Петдесет нюанса сиво”, Е. Л. Джеймс
Бард, София, 2012, 493 стр., ISBN 978-954-655-330-0

Последните не знам вече колко години почти не мога да отделя време за художествена литература, чета основно специализирана литература, най-вече астрология / финансова астрология, вълнов и технически анализ покрай спекулативната търговия, ТЕС и НЛП, а преди това хомеопатия и Бах терапия. Може би е време за малко разнообразие – като тези двете и следващата.

Следващата книжка е подарък от баба – продължението на “Шифърът”. Ще видим кога ще и дойде редът..

Дан Браун - Шестото клеймо
Дан Браун – Шестото клеймо

14. “Шестото клеймо”, Дан Браун
Бард, София, 2003, 524 стр., ISBN 954-585-422-7

И последната книга за този месец е годишника с прогнози ( финансова астрология и теория на циклите ) на Raymond Merriman, MMA Cycles. Чета го за втора поредна година и искам да ви кажа, че си заслужава всеки цент ( 45$ за e-book изданието, 55$ + доставка за книжното ). В момента чета публичните му седмични репорти, както и месечния платен MMA Cycles Report; също и всичките му 9 томчета са ми на нощното шкафче, прочел съм първите три и чета четвъртото, Gold Book. Ако някой има интерес в областта на финансовата астрология – няма начин да мине без Merriman!

Raymond Merriman, Forecast 2013
Raymond Merriman, Forecast 2013

15. “Forecast 2013”, Raymond Merriman
e-book, MMA Cycles

Към тези 15 книги трябва да добавя и тази, която ще излезе през януари 2013 и за която вече писах по-рано този месец: “Смъртта като преобразяване на живота”, още един лекционен цикъл на Рудолф Щайнер, вж. Нова книга и Допълнение.

Останаха списанията. В момента купувам от българските само Forbes – остава ми време като пътувам да зачета по някоя и друга статия; от чуждестранните – абониран съм за The Mountain Astrologer, което излиза на два месеца, шест издания в годината, за никаква сума от 33$ за електронното издание.

Forbes
Forbes
The Mountain Astrologer - Feb/Mar 2013
The Mountain Astrologer – Feb/Mar 2013

Освен книгите и списанията, трябва да спомена електронните издания на Elliott Wave International и на MMA Cycles, които чета: The Elliott Wave Theorist, веднъж в месец; The Elliott Wave Financial Forecast, също веднъж в месеца; Short Term Updates – понеделник, сряда и петък; ММА Cycles Report – веднъж в месеца; абониран съм и за издаваното като tutorials, курсове, e-books и т.н. от Tuts+ Premium.. и сега идваме до важния въпрос:

Кога ми остава време да чета всичко това!?

Истината е, че не ми остава. Чета задължително EWT, EWFF, STUs, MMA CR – заради търгуването; Tuts+, ако имам време заради работата ми като web developer; по книга на месец и каквото остане като време отива за големия поток отделни статии, които ми минават пред очите всеки ден, основно търгуване / финанси, астрология и програмиране / web development.

Та във връзка с това имам си една мечта ( цел ) – и работя, за да я реализирам.. искам да имам нужното време, за да мога спокойно да изчитам всичко това, което ме интересува. И разбира се, също и да мога и занапред да си го позволявам финансово ( ако махнем абонаментите, Forecast 2013 и списанията цената на книжките този месец е 158.40 лв, което не е малко – баба сигурно живее, като махнем сметките – с по-малка сума )..

P.S. Пропуснах да спомена, че сега като си ходих за Коледа до вкъщи, намерих два кашона книги от 90-те, които мислех, че са изчезнали. Беше СТРАХОТЕН подарък. Намерих стари безценни книги, записки, дневници и т.н. За тях, за част от тях – може би в някой друг подобен пост.