Въведение във финансовата астрология, 2013

Възможно е да сте забелязали, че този месец има само няколко поста. Докато за септември, октомври и ноември имаше по един почти всеки ден. Това е, защото започвам постепенно да превключвам от писане на отделни блог-постове към писане на книга, завършен продукт. Книгата, която си избрах от 4-те, за които имам идея, ще е “Въведение във финансовата астрология”. Надявам се този месец, януари и най-късно февруари 2013 да съм отметнал по-голямата част от работата.

Записки, балансиране на времето при EUR/USD
Записки, балансиране на времето при EUR/USD

Идеята ми за книгата е за кратко, но много детайлно и изключително практическо ориентирано ръководство. Книгата няма да изисква от трейдърите да разбират каквото и да е от астрология, защото целият необходим астрологичен минимум ще бъде даден в първата и част.

За начало ще бъдат представени два астрологични метода. Точно колкото са ни необходими за да започнем. Това са методи на Микула-Ган ( Mikula-Gann ), които лично съм проверявал отново и отново в реална търговия 2011 и 2012. Работещи методи. Трябва ни един метод, който да ни дава чувствителните времеви зони и това ще е “Балансиране на времето” по Микула-Ган. Трябва ни и един втори метод, който да ни дава чувствителните ценови зони и това ще са PSRL по Микула-Ган. Имайки тези два метода, можем да намираме “кръстчетата”, където цената реагира и трендът се променя. Това са нашите места за вход/изход във и от сделките.

В третата част ще дам поне още един мощен прогностичен метод – този, който използва затъмненията като market timing инструмент.

Предвидил съм да има речник и добре подбрана библиография, както и наистина много примери, актуални и добре пояснени. В края на прочита на книгата читателят би трябвало да може директно да въведе в реална употреба всеки от описаните методи. Както казах.. кратко, но изключително практически ориентирано ръководство за финансова астрология в помощ на спекуланта.

Цената на книгата ще е между 30 и 70 лв според обема.

Съдържанието на книгата – което вероятно ще търпи някакви промени, но в едър щрих ще е това – можете да видите в тази страница. Там можете да следите и прогреса, тъй като ще отбелязвам това, което вече е написано..

Коментари, въпроси и други.. долу :)