EUR/USD – 17.09.2012

Последната прогноза, касаеща EUR/USD и т.нар. market timing беше за 17 септември 2012, миналия понеделник.

Бележки за EUR/USD относно 17.09 +/- 1 ден
Бележки за EUR/USD относно 17.09 +/- 1 ден

EUR/USD направи връх на 17.09 точно според очакванията и след това в продължение на седмица – вкл. и днес – се движеше на юг. Дали това поевтиняване на еврото спрямо щатския долар е корективно или е възобновяване на предишния низходящ тренд – до дъното на 24.07 – в момента няма значение. 17.09 си остава отчетлив връх, който даде добра възможност за short позиции.

Използваният метод е “Балансиране на времето” – адаптация на Patrick Mikula на метод, за който той казва, че е на W.D. Gann. Методът не е труден за прилагане, сметките не са сложни, но се изисква поне минимална астрологична култура и най-вече рутинно, но прецизно и внимателно отсяване на “шума в системата” – цикли, които не отговарят на изискването за наличие на астрологично сходство между ключовите дати.

EUR/USD - 17.09.2012
EUR/USD – 17.09.2012

На графиката също така има отбелязани две планетарни линии на подкрепа и съпротива. Южната е Uranus PSRL, северната – Pluto PSRL. PSRL е един друг инструмент на финансовата астрология, за който ще стане дума в други постове.

С трите вертикални линии пък съм отбелязал други ключови дати от гледна точка на хороскопа на EU – за две от тях се вижда ретроспективно каква роля са изиграли, като точността на прогнозите отново е до ден.

Предстои да видим какво ще се случи с тази валутна двойка към края на септември и началото на октомври т.г.

P.S. EUR/USD – 29.09.2012